SEAT Roskilde

Er du og din SEAT klar til vinterferien

Starten på et nyt år er for mange lig med planlægning af årets skiferie. Går turen nord- eller sydpå i bil, er her nogle gode tips til en god ferie.

Det er en god idé at planlægge kør selv-ferien i god tid. Grundig forberedelse er nøglen til tryg og smertefri transport til rejsemålet. 

Dokumenter og sikkerhedsudstyr til køreturen

Sørg for at have styr på diverse papirer og dokumenter i god tid før ferien starter. Tjek at hele familiens pas og blå sygesikringsbeviser stadig er gyldige. Begge dele kan tage en del tid at få fornyet. Det samme gælder selvfølgelig kørekort.

Du skal medbringe 1. del af bilens registreringsattest, og hvis der ikke er EU nummerplader på bilen, skal den forsynes med et DK-skilt bagpå.

Det grønne og røde forsikringskort er hos flere forsikringsselskaber erstattet af en app til din smartphone. Selvom dette ikke er et krav indenfor EU, anbefaler vi alligevel at du tager det med som dokumentation for at bilen er forsikret.

Husk lovpligtigt sikkerhedsudstyr og nødvendige mærkater

Reglerne for obligatorisk sikkerhedsudstyr varierer en del fra land til land. Så du bør i god tid undersøge, hvilke regler, der gælder i de lande, du besøger undervejs. Fælles for alle er dog, at der skal være en advarselstrekant i bilen, og i en række lande er vinterdæk og snekæder påbudt. 

Mange steder skal du betale motorvejsafgift, og i visse byer er der desuden miljøafgift, hvor du skal registrere din bil eller købe en miljømærkat forvejen, for at køre ind i byen. I nogle lande kan du tilsvarende købe en mærkat til motorvejskørsel i forvejen.

Brug tid på at pakke bilen optimalt

Jo bedre du pakker bilen, jo bedre ligger bilen på vejen. Placér de tungeste ting længst muligt inde i bagagerummet så tæt på ryggen af bagsædet som muligt. Undlad desuden at pakke over niveau i forhold til bagsædet, så du bevarer et godt udsyn og undgår at løse genstande rammer passagerer ved en uventet hård opbremsning.

Husk at pakke en rejsetaske med småting til turen, og placer den i kabinen eller øverst i bagagerummet. Og sørg desuden for at advarselstrekanten og snekæderne er tilgængelige, så du ikke skal lede efter dem, hvis du får brug for dem undervejs. 

Mangler du noget til turen?

I SEAT online shop eller vores tilbehørsafdeling kan du finde et godt og stort udvalg af udstyr og tilbehør, som kan gøre turen lidt mere bekvem og sikker. 

Tjek SEAT online shop

Skal du benytte tagboks?

Hvis der skal bruges ekstra plads til ferieturen, er en tagboks løsningen for mange. Der findes en række gode tips og idéer til, hvordan du udnytter pladsen optimalt og pakker tagboksen, så den påvirker bilens køreegenskaber mindst muligt. FDM har samlet ti gode råd til kør-selv-ferierende i en artikel

Læs artiklen fra FDM

Hvis uheldet er ude

Bliver du imod forventning udsat for et driftstop undervejs, er hjælpen indenfor rækkevidde med SEAT Vejhjælp. Det gælder også, når du tager bilen med på ferie i udlandet. SEAT Vejhjælp følger med i købet indtil bilen er op til 10 år gammel, når du får serviceret den hos os.

Mere om SEAT Vejhjælp

Lad os give bilen et vintertjek

De lange stræk kan være en udfordring for både chauffør og bil. Hvis du er i tvivl om bilen er helt klar til vinterferien, står vores veluddannede teknikere klar til at sikre, at din SEAT er i topform. 

Book værkstedet i god tid