SEAT Roskilde

Fem stjerner fra Euro NCAP til SEAT Ateca

SEAT Ateca har fået tildelt den højeste score fra Euro NCAP-testprogrammet...

  • Ateca omfatter en fremragende kollisionssikkerhed for voksne passagerer og sikkerhed for børn
  • Nødopbremsnings- og fodgængerregistreringssystemet Front Assist har bevist sin store effektivitet
  • Anerkendelsen kommer nu, umiddelbart inden Ateca kommer ud til forhandlerne

SEAT Ateca har fået tildelt den højeste score fra Euro NCAP-testprogrammet. Den første SUV i det spanske mærkes historie viser til fulde sit høje sikkerhedsniveau og opnåede fem stjerner. Ateca fik en fremragende klassificering i alle de kategorier, som Euro NCAP-testerne omfatter, med særligt fokus på sikkerhed for voksne passagerer og sikkerhed for børn samt på fodgængerbeskyttelse og førerassistentsystemer.

Anerkendelsen kommer nu, kort før Ateca er på vej ud til forhandlerne. Ateca er den første model i den modeloffensiv, som SEAT kommer til at rulle ud hen over de kommende 18 måneder, og som omfatter i alt fire modeller, herunder en SUV-crossover i 2017. Derudover er klassificeringen blevet opnået i et år, hvor Euro NCAP har øget antallet af tests, som bilerne skal gennemføre, og samtidig er standarderne til vurderingen også blevet øget. I den forbindelse er der blevet anvendt flere nye størrelser og typer af crash test dummies for at fastslå niveauet af passagerbeskyttelse, og samtidig er antallet og omfanget af testmetoderne også blevet forøget.

SEAT Atecas succes i testprogrammet kommer takket være dens avancerede sikkerhedssystemer, som er standardudstyr, og som har vist sig at være yderst effektive. Den nye model, som er blevet designet og udviklet komplet i Barcelona, omfatter citynødbremse- eller motorvejsbremsesystemet Front Assist med fodgængerregistrering, som Euro NCAP er begyndt at teste fra 2016. Herudover tester sikkerhedsprogrammet også vognbanesystemet, som fås til SEAT Ateca-modelrækken.

SEATs nye SUV, som skal være mærkets tredje søjle ved siden af Ibiza og Leon, er udstyret med syv airbags som standard inklusive en knæairbag til føreren samt sikkerhedsseler med selestrammer og selekraftbegrænser ved både for- og bagsæderne. Sidstnævnte funktion er en kæmpe fordel, når det gælder sikkerheden for passagerer i alle størrelser, da selestrammeren holder sikkerhedsselen stramt ind mod passagerens overkrop og hofter, når en eventuel kollision sker, og det giver en bedre sikkerhed for både voksne og børn.

Ateca er modellen, som repræsenterer SEATs debut i et af markedets hurtigst voksende segmenter, og den omfatter også en række andre fremragende sikkerhedssystemer som eksempelvis Isofix- og Top Tether-forankringer på de yderste bagsædepladser, fjernlysassistent, blindvinkelsensor + assistent til registrering af tværgående trafik bagved, 360°-kamera med udsyn bagud, træthedsregistrering, hastighedsbegrænser og den visuelle påmindelse om at spænde sikkerhedsselerne ved bagsædet.